2012-03-08

Åsiktsregistrering..


Det är ju allmänt rekomenderat att inte nämna intervjuer osv. i sin blogg, på facebook eller twitter. Men efter dagens realisering måste jag få tömma mitt åsiktslager och mina frustrationer ut i en textspya här på bloggen.

Klockan 13:20 kliver jag in genom portarna på Vildmarkshotellet för att mötas av närmre 100-200 personer, som likt boskap har tryckts ihop i grupper om 10-15st i varje. Jag frågar en fröken om hon vet var Ljudteknikerna ska vara, och hon pekar mot en grupp som sitter i en soffgrupp.
Vi var 10st som sökte tjänsten som ljudtekniker och när jag bemöts av en grupp som liknar på en högskoleklass på studiebesök så är min första tanke att tjänsten är så gott som min. Bland T-shirtar, mössor och ryggsäckar klämmer jag mig ner med både skjorta och slips. Som grädde på moset möts jag av en gammal skolkamrat från gymnasiet. Studiebesöks känslan blir fulländad.

Om man sätter åt sidan den vetenskap om att de har tagit dit 10 personer för att tillsätta en tjänst så begär de också att man offrar tre timmar på deras nya anställnings-teknik. Allt detta hade jag accepterat imorse när jag begav mig iväg. Min tanke var då:
-Introduktion
-Mer info
-Info om tjänsten
-Genomgång av utrustningen
-Sammandrag
-Enskilda intervjuer
-Frågor?
-Slut!

Istället får vi se på nån film där man får följa med tre gamla anställda "bakom kulliserna" på Gröna Lund, Skara Somarland och Kolmårdens djurpark. De skrattar, tjoar och kastar varandra i vattnet. Inget arbete utförs på filmen, utan de visar bara leken och skratten. Sedan förs vi in i ett nytt rum, där vi får ta fram den bild de bett oss att ta med. En bild på en kändis som skulle passa bra som ljudtekniker på Kolmårdens djurpark.

Detta löste jag lite fort igårkväll.
Tiesto
-Har kunskaperna
-Social och down to earth
-Musiköra
-Bra kontakt med publiken.
Smack, smack. DONE!

Man redovisar varför man valde bilden och sedan var det över, trodde jag. Nej, nu delas vi upp i två grupper som ska gemensamt komma överens om EN bild som blir bäst. Min grupp skuttar upp och med "magic hands" dansar de sig runt i rummet tills vi har hamnat i en cirkel. Alla slänger sina bilder på golvet, så jag lägger ner min med. Vi hade Anders Bagge, min Tiesto, Musse Pigg, Laleh och nån mer. Den ena nissen plockar fram penna och papper och tycker att vi ska säga de två mest positiva sakerna med "våran" kändis. "SMART" säger hela gruppen i kör och börjar gå laget runt, jag hakar på här med och tycker att det är viktigt att man besitter kunskaperna och att man kan möta en publik, oavsett storlek. Killen skriver så att han nästan fyller ett A4:a, sen när vi gått laget runt, så kollar de på varandra och nån klämmer ur sig:
-"Aha, nu då?"
Då skrattar jag till och väljer att ta tag i saken.
-"Jaa, det där visste vi redan. Jag förstog inte poängen med att skriva ner det, men skit samma. När bilderna ligger här, så kan jag tycka att Bagge är ett jävla smart val. Van vid att jobba med både stora och små artister och alltid lugn och koncentrerad."

Gruppen nickar och håller med. Jag får känslan av att uppgiften är avklarad, tills nissen med pennan klämmer ur sig att Musse Pigg förmodligen bemöter familjer jävligt bra. En ny diskussion tar av stapeln och på riktigt så argumenterar de Musse Pigg mot Anders Bagge. Tillslut säger dagisfröken att vi har en minut kvar att bestämma oss och nissen med pennan frågar om vi ska rösta. Jag pekar på Bagge och frågar om vi kanska ska släppa idén om att den fyr-fingrade musen skulle passa som ljudtekniker. De andra slutar fnissa och vi väljer Bagge.

Efter det skulle vi fundera kring service yrket och vi pratade om hur man ska vara.
Här placerar dagmamma'n ord i munnen på oss kring bordet och stämningen övergår från förskola ner till första året på dagis.

Intervjuaren:
-"Tycker ni att det är viktigt att komma i tid?"

Jonas 2år:
-"Jaa, för annars kanske nån kompis blir ledsen."

Intervjuaren:
-"Om du hittar två borttappade barn, men du börjar bli sen till showen, lämnar du dem då?"

Emma 4år:
-"Man kan ju ringa och säga att man blir sen, eller kanske säga till en annan vuxen."

Hade jag inte innerst inne vart så jävla sugen på tjänsten så skulle jag LÄTT ha kunnat slå på Pokerfacet och börjar dumförklara hela intervjuen. 

DRYG Spike 25år:
-"Kommer jag sent, så kanske nån annan tagit tag i spakarna. Och vad det gäller barnen så är det väl inte mina barn? Instinkten i mig sätter in så fort jag känner doften av tigrar, starkast överlever. I'll feed them fockers to the apes.."

Efter nästan tre timmar av larv så har vi tillslut klarat av dagen. Vi har i grupp kommit fram till de sakerna som faller naturligt i ALLA tjänster. Det är viktigt att komma i tid, alltid vara positiv utåt oavsett hur du själv mår, försök ha roligt på jobbet men tappa inte fokus och sluta aldrig lära dig nya saker. Dagen ska avslutas med personliga intervjuer och jag tänker att äntligen kan jag ta hem det här. De lämnar rummet och ger oss lite "andrum", men återvänder snart för att avslöja att de skär ner på intervjuerna för att de båda vill delta i alla intervjuer. "Cirka 3 minuter tänkte vi räcker". 

När det blir min tur så får jag förklara varför jag inte deltagit i diskussionerna så aktivt och försöka övertala dem om att jag är den bästa personen för tjänsten, på tre minuter.
-"De frågor som vi besvarat i grupp där inne kunde jag ha gett ett bra svar på, på under 30 sekunder. Jag har arbetat med en mängd olika yrken sedan jag var 14år gammal, det där är självklarheter vid det här laget. Men jag förstår att ni vill se hur vi arbetar i grupp, så jag förstår eran tanke. Mer av min personlighet hade ni sett om ni satte oss på att lösa ett tekniskt problem på 3 timmar och sedan haft sedvanliga intervjuer efter det. Jag är ingen teater älskande dansare, jag är en teknik människa som aldrig tröttnar på spakar och knappar. Sen är jag jävligt social och positiv, men inte när jag sätts i en situation där jag dumförklaras."

Efter det ställde de en teknisk fråga som jag halvt tjabblade bort, men vid det laget var det nog redan kört. Nämnde jag också att 6 utav de 10 i gruppen jobbade med teaterproduktion eller musikproduktion och hade högskoleutbildningar? Jag förstår verkligen inte varför de bjöd in mig på den här intervjuen. Jag hade verkligen inte där att göra. De sökte uppenbarligen ett lyriskt barn som råkat ta sig igenom en ljudteknisk utbildning. That's not me!

Efter intervjuen valde vissa att sitta kvar och prata skit med de andra som väntade på sin tur. När jag kom tillbaka efter min, så säger intervjuaren:
-"Ni får gå hem när ni är klara, men ni får självklart stanna kvar också om ni vill."

En spik som egentligen vill börja dela ut njurslag:
-"TJIPP!"

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:URL/Bloggadress:Kommentar:Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.