2010-11-25

Ljusterapi

Även fast jag kanske inte kom upp jätte tidigt idag, så måste jag säga att jag överlag känner mig mycket piggare.
Jag tror att en liten dos av ljus varje vecka kan göra än gott. Och i Sverige så visar sig inte solen så jätte ofta. Så då är solarium ett bra alternativ.
Så minst en gång i veckan ska jag palla mig ner till Meddo på Hospitalsgatan i Norrköping och få mig en bra dos.
Idag är det träningsdag så vi ska se om mitt vitaminintag och min lilla dos av ljus har hjälpt mig något.
Av rent estetiska skäl tänkte jag faktiskt sola en kvart idag också. Man känner sig så mycket friskare och mer presentabel när man bränner in lite guld nyans under sin vita hud.
Idag blir det biceps pump och lite rygg träning.
Jag har lite problem med syretillförseln till biceps, som jag tror att jag nämnt tidigare.
Så om någon har något tips på något tillskott som funkat för dem, eller några andra idéer så släng in tipset i kommentarer längst ner. Det är väldigt tröttsamt att inte kunna prestera med biceps känner jag.
Men nu är det dags att sätta igång.
Ensam är Stark // Spike
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-22

Vintertid

Det är med minsta möjliga mängd energi som man tacklar dagarna under denna dystra perioden av året. Bästa sättet att bota vinterdepressionen är att varva upp kroppen med jämna mellanrum för att inte helt hamna i en stel och tråkig vardag under hela det mörka halvåret.

Även fast lusten och engagemanget hånar oss med sin frånvaro så gäller det att med lite karaktär ställa sig på Crosstrainern eller lyfta upp skrotet och höja pulsen så att kroppen vet att den är vaken.

Just här i Norrköping så lider vi också av panikartad solbrist för den delen. Det ger inte kroppen den lilla dos av D-vitamin som den kräver. Så vi som tränar måste vara noga med att få i oss den D-vitamin vi kommer åt. Det är inte helt fel att peta i sig nått extra tillskott innehållande D-vitamin.

Själv känner jag att jag inte får ut 100% av min träning pga trötthet, så imorrn ska jag verkligen rivstarta kroppen med överdosering av D-vitamin* samt lite ljusterapi i solariumet. 
Nu ikväll börjar jag också en ny omgång med Kreatin* och Anabolic ZMA* som är en blandning av zink, magnesium och vitamin B6. Jag känner själv att syretillförseln till alla muskelgrupper har begränsats avsevärt under min tid som förkyld och soffliggare.

Nu ska jag äta lite och sedan lägga mig i sängen och hoppas på att kunna somna lite halv tidigt. Så att jag kan komma upp tidigt och vända tillbaka dygnet till en bättre dygnsrytm.
Uppdaterar lite om hur ljusterapin fungerade imorgon kväll förhoppningsvis.
Till så länge, kämpa på.Ensam är Stark! // Spike


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-16

Smygstart

Ja, jag är fortfarande förkyld och snorig, men jag mår inte bra när jag inte tränar.
Så idag smygstartade jag lite med några armhävningar och lite biceps killers. Samtidigt bestämde jag mig för att vrida ner värmen i lägenheten litegrann. Det är så mycket skönare att träna i ett svalt rum än i ett varmt. 

Förhoppningsvis så har jag svettats ut lite onda baciller ur kroppen och med lite extra C-vitamin samt andra vitaminer så borde jag kunna bli friskare tills imorgon. 
Det viktiga när man är sjuk är (vad jag tror) inte att låta bli att träna. Utan att se till att kroppen har allt den behöver.
Så även fast träningen inte blev så jätte hård, så häller jag i mig en gainer och petar i mig både vitaminer och Omega 3. Jag har även bunkrat upp med apelsinjuice och Multivitamin-dryck. Nu ska den här förkylningen ur min svaga kropp.

Halva November har redan passerat och det är dags att komma igång. Tänk på att snart kommer julmaten, påskmaten och nyårs drickandet. Så att se till att få igång din ämnesomsättning innan det är försent.
Glöm inte heller att samtidigt som mörkret gör dig seg, så är det upp till dig själv att hålla igång kroppen.

Missa inte heller Gymgrossistens November Rea här till vänster.
Får du för dig att storhandla så knappa in koden ?Julklappar2010? för 50kr rabatt på köp över 500kr.
Jag vet ärligt talat inte om frågetecknen ska vara med, men testa dig fram tills du fått rabatten.

Ensam är Stark! // Spike
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-11-07

Träningsdagbok

Detta ska nu förvandlas till en träningsdagbok.
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.