2011-01-27

Update!

Sry, har missat att blogga som vanligt.
Händer inte så as mycket iaf.
Tränar, äter och tränar. Det är skönt och jag mår fint. 
Imorgon, den 28:e Januari så är det 29 dagar kvar tills jag fyller år.
Imorgon kan också vara dagen då jag tar mig in i väktarbranchen.
Så var gulliga och håll tummarna för mig imorgon. =)
2011 kanske kan bli ett riktigt OK år iaf..
Beställde lite extra godis från Gymgrossisten.se imorse.
Januari har fungerat fint med träningen, så jag satsar en månad till tror jag. Vid födelsedagen är det väl obligatoriskt att dricka lite, men annars kan det funka med full fokus på träningen. =)
Nu är jag trött, så nu ska jag sova.

Over & Out! // Spike
Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2011-01-13

FUNbeat?

Vad är tanken med den här sidan? Varför existerar den fortfarande?
Du registrerar dig och anser pga den mycket simpla designen, att det är en bra sida för dig som inte tävlar inom något atletiskt område, men ändå tycker att du får ut nått av din träning och fortfarande tycker att det är kul.
Det börjar enkelt med att du börjar registrera din träning och får upp diagram och statistik på hur din träning går.
En mycket smidig lösning för att hålla koll på att du får med alla muskelgrupper du vill åt och att du tränar de pass du ska träna. Skaparen av skript och antagligen resten av hemsidan heter Olle, och när man börjar komma in i forum och blir mer införstådd med hur hemsidan fungerar så kan man ge förslag till Olle om olika förbättringar, som han faktiskt överväger. Sedan utöver detta så ska det finnas app'ar till iPhone och massa annat godis. Sidan går att koppla upp mot olika träningsredskap och du kan hitta jogging spår som andra människor upptäckt i närheten av dig och ditt hem. Mycket bra jobb och Olle ska ha ett plus i kanten för hemsidan.

Men tillslut, när du sitter där och inte har nått speciellt att göra, så råkar du surfa in på forumet som du snabbt märker att det domineras av ett antal medlemmar. Många utav dem har inget med sidan att göra, men ser det lite som sitt ansvar att sitta på forumet och svara på alla de frågor som dyker upp. Och deras tips är inte som vanliga tips. Utan deras förslag på förändringar du bör göra i ditt träningsprogram och i din kost är baserat helt på FAKTA, som de själva personligen har läst om på en mycket vetenskapligt baserad blogg. Den informationen är mycket pålitligare än vad du har hört av träningsnarkomanen på gymmet. Det står ju faktiskt nedskrivet svart på vitt, på en mycket respektabel ".com"-adress. Sidorna de baserar sin fakta på är också ofta skrivna helt på engelska vilket gör att informationen måste vara den allra senaste och förmodligen härstammar från ett mycket respektabelt Universitet i USA, världens fetaste land.

Så om du nu får för dig att göra en användare på Funbeat, se då till att inte halka in i forumet.
För där sitter de som lejon flock framför datorerna och väntar på att fälla nästa tränings-gnu som kommer in och ska nosa på gräset.

Jag gjorde misstaget att tipsa en tjej i 20års åldern om att det inte är optimalt att ha dalgångar i sin blodsockerkurva och eftersom hon tränade för att bygga muskler, så nämnde jag även kreatin.
Inte ens en timme senare så hade tre lejon hanar, som förmodligen gör mycket annat på sin fritid, men av ren slump satt på forumet, svarat med en länk (Länken) och två inlägg. Det ena om hur jag hade förklarat hur Kreatin fungerar, på fel sätt och det andra om hur blodsocker kurvan inte påverkar din träning alls. Detta av en kille som då förmodligen äter minst sex ggr per dag, men inte för att blodsocker kurvan ska vara så jämn som möjligt, utan pga någon helt annan anledning.

Stackars flicka har förmodligen inte en aning om vad vi egentligen tyckte om hennes måltids upplägg, utan fick istället veta hur pass osäker faktan inom träningsvärlden egentligen är. Hon tänker nog till en extra gång innan hon postar ett inlägg hos Lejonen på Funbeat igen.

-

Jag har klippt håret.. // Spike
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2011-01-10

Hur tränar man?

Jag har fått frågan "Hur kommer du åt alla muskelgrupper, när du tränar hemma?".
Och det är svårt att svara på i skrift, så istället kom jag på idén att jag kan visa de övningar jag använder mig av i bildform. Nu hinner jag inte med att fota allt, men idag körde jag axlar och triceps, så här är några övningar.
Stående flies, vikt = 1.25kg x 4 = 5 kilo plus hantel på varje arm.. 
Mina armar är oändligt långa, så vikten räcker mer än väl.
Frammåtlutad Enarms Kickbacks, Vikt = 1.25kg x 4 = 5 kilo plus hantel på varje arm..
Samma sak här med vikten, skulle egentligen kunna gå ner ett halvkilo i vikt,
för att kunna hålla kvar den i spännt läge lite längre.
Negativ Dumbbell Extension, vikt = 1.25kg x 4 = 5 kilo plus hantel på varje arm..
Den mest påfrestande triceps övningen, långsamma koncentrerade övningar där man kan ge allt,
utan att vara rädd för att tappa vikten.
Stående Triceps Press.
Vikt = 2,5kg x 4 = 10 kilo plus hantel..
Inga kommentarer.. =P

Det är några av dagens övningar, ska försöka få bilder på lite andra övningar imorrn. 
Har ni några frågor, så var inte rädda för att fråga lite.. eller kommentera.

Your's Truly // Spike

Postat i Allmänt | Comment (7) kommentarer Trackbacks ()

2011-01-07

Hårdträning

Nu laddar vi och kör på hårt i en månad.
Dubbla middagar, ordentlig frukost och kvarg mellanmål.

För lite spänning så har vi mig för tre dagar sen:

Så får vi se om det blir nån förbättring när månaden är slut. 
Lite svullen ska man väl kunna bli iaf..

Sen önskar jag även lite goda recept på kvarg.
Nu har jag "Kvarg + Äppelmos" och "Kvarg + Chokladkräm"..
Funderar lite på om mandel kan funka (då jag är jordnötsallergiker), så har ni något recept med Kvarg + Mandel, så är jag hemskt intresserad..

Your's truly // Spike


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.