2011-12-12

Sprint eller pass?

På andra sidan jorden, på en gräsplätt kallad "Home of The Titans" bestämmer sig Quarterbacken i Tennessee Titans för att försöka springa rakt igenom ett motstånd på tre stycken Linebackers och en Cornerback istället för att passa bollen till en av de två Recieverna som bara är markerade av en varsin backup. Han misslyckas brutalt, hela publiken suckar i kör, slutsignalen går och matchen slutar 17-21 till New Orleans Saints. Hade han kastat bollen och en reciever hade lyckats hålla kvar den, så hade jag fyrdubblat mina satsade pengar i den matchen.

-Endast med rätt saker på spel, så blir sport intressant.

Nej då, amerikansk fotboll är riktigt kul att kolla på. Det är en perfekt blandning av teknik och athletism. Kan bli en smula långdraget ibland, som idag när domarna bröt för allt hela tiden. Sen blir det mer spännande när man satsat en liten slant också. Man behöver inte satsa mycket egentligen. Som i andra matchen ikväll mellan GB Packers och Oakland Raiders så var det sex ggr pengarna på Oakland, så jag satte 50kr på att the saints och oakland båda tog hem vinster ikväll. Det hade väl gett typ 600-800kr. Då blir det lite små kul.

Nu inatt är det en match till och om det inte sker några mirakel i den matchen så vinner jag tillbaka alla pengar jag satsat.


Nu över till mig,
i helgen har jag inte gjort många släng alls. Det har bara varit äta och träna.
Således har jag lyckats bli led på mina dagliga mål och försökt komma på andra recept som passar i min högkalori diet. Det första som slog mig var havregryn, som jag omöjligt klarar av att äta kokta. Men jag tvingade ner en förpackning med helt vanliga havregryn i vagnen när jag handlade idag efter att jag läst om en kille som äter havregryn med mjölk. Till kvällsmat idag testade jag sedan havregryn med yoghurt och kan upplysa er om att det var mer än acceptabelt. Nu har jag inte räknat på kalori-intaget men jag tror att det kan bli den nya frukosten, tillsammans med några mackor och kanske ett ägg.

Sen har jag funderat på min kardio del. Den icke existerande kardio delen. Jag är så extremt ointresserad av att ge mig ut och promenera eller jogga. Och när det inte finns någon motivation för det, så blir det bara halvdant om jag tvingar mig ut och drar mig runt. Jag vill slösa min energi på träningen och inte förlora alltihop på att gå runt ute i kylan. Tanken som slog mig nyligen var då att jag kanske borde låna mig ett löpband och se om att det kan bli mer intressant att promenera framför TVn. Vardagsrummet ser redan ut som ett gym, så det spelar väl ingen roll om jag ställer ett löpband i mitten av rummet liksom.

I 15 minuter idag så var jag bil-lös igen.
Jag tog min inköpslista, pappersinsamlingen och en skräp påse och gick ner och ut på Albrektsvägen. Precis utanför dörren tar jag av höger upp mot Gamla Ö vägen när det plötsligt står helt stilla i huvudet på mig. 

-"Vart fan är bilen?"
-"När kom jag hem igår?"

Jag fortsatte ändå upp för Albrektsvägen, då det var den ända känningen jag hade inom mig. Så efter 400-500 meter så kollar jag snabbt ner i påsarna som jag helt glömt bort att jag håller i.

-"Det där är för fan inte pantflaskor?"
-"Nån har ju snott bilen.."
-"Vad tog jag för försäkring?"
-"Jag har säkert blivit bort bogserad pga felparkering?"

Tillslut bestämmer jag mig för att gå och slänga soporna och kolla på min egen gata, där jag inte kunnat stå den senaste veckan. När jag väl ser att den står parkerad på den parkerings längan och relativt nära min byggnad så bestämmer jag mig direkt för att någon spelar mig ett spratt. Jag börjar kolla runt hörn, kollar upp i mitt hus och ser efter om någon står i fönstret, kollar runt bilen och undersöker dörrlåset. Men inga spår av inbrott eller av att någon varit i bilen. Men jag kan med handen på hjärtat säga att jag är helt säker på att jag parkerade någonstans på Albrektsvägen.

SJUKT!

Nu ska jag se hur det går i matchen, sen ska jag slockna. Imorgon ska vi försöka få hit ett löpband och förhoppningsvis äntligen boka en tvätt tid. På torsdag är det jobb.

Nu är det bara att ge allt, sen ökar vi..
Over & Out! // Andreas "Spike" Persson
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:URL/Bloggadress:Kommentar:Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.