2012-02-29

Swandive..

Mitt slöa bloggande har resulterat i en statistikdykning.. Förlåt.

Jag ber om ursäkt och ska bättra mig. Det hade ju hjälp om blogg.se skapade en "App" för Android, så att man kunde blogga på ett simpelt sätt on-the-go. Hu lång tid ska det behöva ta liksom?

Hur som hellst så är vardagen ganska händelselös just för tillfället. Jag försöker fortfarande reda ut vad jag ska syssla med fram tills det att jag kan börja plugga. Försöker hitta ny inspiration till träningen och har börjat små kika lite efter ny bil.

Försäkringsbolaget bestämde sig nämligen tillslut för att det inte var värt att laga min kvaddade Civic. Så efter en kort diskussion om vad min, nu föredetta bil var värd, så fick jag iaf 150% av vad jag betalade för den, samt stillestånds ersättning för 60+ dagar. Jag vet inte om jag gav mig för lätt eller om det faktiskt existerar tillfällen då båda parter blir nöjda, men samtalet var iaf över på cirka 5-7 minuter och sedan dök papperna upp redan dagen efter.Nu väntar jag bara på att pengarna ska dyka upp, sedan ska det hittas ÄNNU en bil som man ska känna sig nöjd med. Denna gång blir det nog ingen Honda, då de verkligen inte är byggda med saltade vägar i åtanke. Funderingarna snurrar lite runt SAAB, då de så gott som halverats i pris efter att SAAB lagts ner. Folk slänger av med sina 9-3or, och kalas fina 900or går hur billigt som hellst. Tråkigt att de flesta är 2.0:or med turbo, då jag egentligen trivs med små och pigga motorer.

Men men, jag har väl iaf 20 annonser på bevakning på Blocket. Så vi får se vad denna biljakt resulterar i för kul detta år. Nästan tradition för min del att det skiter sig med en bil om året, så om jag passar på att köpa en så fort som möjligt så borde den hålla till nästa år iaf.Ja så det är väl vad som sker just nu.
Ska ju på intervju i nästa vecka, och då kan det vara skönt att ha bil. Så det är väl prioritet. Imorgon blir det läkarbesök som förhoppningsvis ska sluta med att vi avslutar all medicinering.
Inga roliga matbilder har jag heller, då jag bara äter Tortellini om dagarna. =D Nyfunnen kärlek till fylld pasta efter att spontant ha köpt en förpackning av Findus färska tortellini med kyckling och vitlök. Har testat lite olika såser med bechamel-grund till, men idag fann jag vinnaren då jag inte orkade stå i köket;

-150g Philadelphia Vitlök och Örter
-1dl mjölk
-salt och peppar
-en klick smör

Smält osten med smöret, blanda i mjölken. Salta och peppra. Låt puttra i 2-3 minuter och blanda sedan med den kokta pastan.

Total arbetstid i köket: <10min

Riktigt gott blev det. Kvällsmaten blev ägg och keso. Olika märken på äggen: Garant och Stjärnägg, kan ni gissa vilka ägg som är vilket märke?
På bilden längst ner ser ni vad jag lyckades få med mig hem från Gekås, Ullared. Gladast är jag nog över Superman kalsongerna. De fanns bara i två färger tyvärr, så det blev två par. De röda är redan använda, så det kändes ofresch att fota dem och lägga dem på bloggen. =P

Nu blir det en kortare film innan jag somnar för natten.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-26

En kung och legend..

Den 26 februari 1932 föddes Johnny Cash. Familjen Cash hade det ganska dåligt ställt med pengar och de arbetade hårt för att få ihop några slantar. Som 5åring fick Johnny börja jobba ute på bomullsfälten, 10 timmar om dagen, men det var en uppväxt som kom att prägla hans musikstil.
Cash hade en säregen röst, tillsammans med den skapade han sedan otroliga, oftast självupplevda, texter.

Den 26 februari föddes han. Familjen hade det ganska dåligt ställt med pengar och de arbetade hårt för att få ihop några slantar. Som 5åring fick han börja jobba ute på bomullsfälten, 10 timmar om dagen, men det var en uppväxt som kom att prägla hans musikstil.
Han hade en säregen röst, tillsammans med den skapade han sedan otroliga, oftast självupplevda, texter.

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.

Johnny Cash fyller alltså 80 år idag.
Ett stort grattis till honom på hans födelsedag och för hans prestationer. Ljusår (som är ett sätt att mäta distanser, inte tid) längre ner på listan över världsinsatser finner vi Stefan Andreas Persson aka. Spike aka. Dahla, som idag fyller 25 solvarv. Detta firades igår genom att köra ett vaken marathon i 48 timmar med 65mil i bil, 6 timmar i ett varuhus á la Gekås, Ullared. Därefter blev det 20 minuter på en förfest, 5 timmar på fest hemma hos tattuerings artisten Mia för att sedan med riktiga spaghetti-ben ta en taxi ner till Harrys. Tobbe vars flickvän jobbar på Harrys påstog att han kunde fixa oss förbi kö och entré, men när vakterna började fråga varandra om någon faktiskt kände Tobbe så kändes det mer som en insmitning än ett OK sätt att ta sig in. En helt OK kväll utan massa tjafs och bråkigheter.

Idag firar vi med skakningar, onödiga dofter, för starkt ljus och en hals som vill ramla av.
Nu har jag dock en timme på mig att bli redo för släktfirande á la Perssons, med cheesecake istället för tårta. Senare ikväll blir det nog att varva ner och äta fett, gärna rent, ljummet fett på flaska.Ullared blev inte fullständigt misslyckat då jag ändå lyckades få med mig fem plagg och massa underkläder och strumpor. Bla. ett par jeans som jag tycker ser helt OK ut. Nej, nu måste jag lägga på ett kol. Tack för igår alla inblandade.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-23

Alla goda ting är tre..


En helt strålande dag, vädermässigt.
Efter att den blåa himlen kastat upp en dos D-vitamin i ansiktet på mig denna morgon, så sätter jag mig försiktigt på sängskanten och njuter av utsikten. Snart märker jag hur hela sängen liksom gungar på ett underligt sätt. Tillslut observerar jag att det ena benet är en smula skevt och om det vill sig riktigt illa, så har det gått av helt och hållet.

Jag tar några snabba andetag innan jag vänder upp och ner på hela sängen med innehåll. Sliter fram min lilla IKEA verktygslåda och börjar skruva. Det visar sig att det är en skruv som gett vika och jag får trixa och fixa onödigt mycket för att få sängen lagad. Direkt efter detta så börjar jag plocka upp smutstvätt och annat skit runt lägenheten. Lägenheten var verkligen helt orepresenterbar. (ord?)
Först vid 13:30 kan jag lugna mig och sätta mig för att äta frukost.

Efter frukost och lite mer städning, så väljer jag tillslut att ringa till BIVA för att se hur det går med reparationen av min bil, som nu varit inlämnad i snart två veckor. Den första killen svarar genom att fråga mig:
-"Blev det inte för dyrt att laga den?"Ni vet hur de i filmer, ofta kan sätta upp ett o-spänt snöre mellan två stolpar eller träd och när offret sedan kommer gåendes eller springandes så rycker de i ena änden av snöret så det spänns till ungefär brösthöjd och offret faller onaturligt mycket bakåt? Och man undrar, hur kan han INTE se snöret?

Precis så kändes det när jag ringde!!
Jag visste att Solid försärkringar på något sätt skulle göra mig förbannad, och självklart så var det Solid försäkringar som glömt att ringa mig och berätta att de tänker köpa loss bilen istället för att laga den. Killen på Biva är mer förvånad än mig.
-"Har de inte ringt än? Underligt! Detta bestämdes ju i förra veckan."Efter att jag ringde och bekräftade detta med hans kollega, så ringde jag Solid och receptionisten svarar: 
-"Välkommen till Solid, mitt namn är Johan. Vad kan jag hjälpa till med?"

Plötsligt blir hela min underkäke förlamad.
Här ska jag efter TVÅ MÅNADER "utan bil", ännu en gång förklara för en nisse hos Solid vad fan som hänt med min bil.

Den 23:e december 2011 så körde jag in en rondell i Ingelstaområdet. Placerade mitt fordon i innerfil innan en grå Peugeot slänger sig ut i rondellen och placerar sig först i ytterfil för att sedan mer och mer börja sno åt sig av innerfilen, där jag redan ligger placerad. Tillslut tvingas jag att slänga mig på bromsen och ändå lyckas vi kollidera så pass att hans bakdel flyttas en halvmeter i sidled. Föraren av den grå bilen reagerar genom att blinka med blinkersen först åt vänster, sedan åt höger och avslutningsvis åt vänster igen. Därefter byter han fil två ggr och fortsätter sedan att köra. Med röda ögon slänger jag mig på gasen och åker ifatt den grå bilen och tutar, blinkar med helljus och sätter på varningsljusen utan någon som hellst reaktion från föraren. Vid två tillfällen får andra bilar panikbromsa för att inte kollidera med den grå peugeot'n. Tillslut kontaktar jag polis, som berättar att bilen förs fram på vägen av en 90 år gammal man. De skickar sedan en radiobil som får prata med mannen, som påstår sig inte ha märkt någonting av detta. Polisen ser dock skadorna på sidan av hans bil och skriver en rapport. När jag sedan väljer att ta tag i försäkringsdelen av ärendet, så ter det sig så jävla illa att han snålat med försäkringen och därför sitter jag nu och pratar med dig.

-Är vad jag borde ha sagt. Men istället klämmer jag bara ur mig "PKL 103!!!"Han förstår att jag är frustrerad och börjar sakta klämma ur sig:
"Personen som har hand om äre..."

Jag avbryter honom med en imitation av reklamen om Åke som vann på Triss:
-"...ärendet pratar i telefonen, eller är inte inne för tillfället? Mmm. DÅ ser du fan till att han återkommer till mig IDAG. För varenda jävla gång jag ringer in så säger ni att personen är upptagen och sen ringer ni inte upp."

"Så ska det ju inte vara, självklart ringer personen upp idag."

Klockan är nu 23:15 och om inte personen jobbar på extremt egna arbetstider, så gissar jag på att samtalet inte kommer inträffa detta jordvarv. Så imorgon ska jag först verbalt våldta receptionisten på Solid Försäkring i Linköping sedan serveras skrik och härj som huvudrätt till ansvarig person i ärendet.

-:I
en värld där alla fuskar, så blir den ärliga bedragen:-

Sängben och Bilen än så länge denna dag, 45 minuter kvar för nått mer att skita sig.
Annars lyckades jag träna idag. Biceps och bröst fick sig en omgång. Imorrn kan det bli tajt, men jag ska iaf försöka. Nu blir det en film och sen sova.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-22

Dvala..


En svacka? I dvala?!? Eller tar jag sats?

Ett helt jävla år har gått. Finns ingen som hellst anledning till att fira för det. Bara en anledning till att ta ett kliv bakåt, analysera och konstatera vad som kunde ha gjorts bättre och vad som behöver förändras. Jag berörs inte av att det finns folk i min årskull som enligt sin egen mening tagit sig längre än mig. I mina ögon så är faktumet att jag lever, prestation nog för det här året.

En kreativ man drivs inte av sin lust till att slå andra, utan motiveras av en önskan att uppnå. Ödets flod har ibland allt för starka strömmar och vi kan inte göra annat än att hålla oss över ytan. Det som skiljer lammen från lejonen är hur vida man någonsin tar sig upp eller om man tillslut drunknar i samma flod.

Efter förra veckans arbete på över 100 timmar så konstaterar jag att jag läkt färdigt.
Passande nog så har ett Gym slagit upp portarna cirka 400 meter från mitt hus. På ett och samma kort så får man använda sig av två stycken "nyckelgym", Albrektsvägen och Skarphagen centrum. Det tråkiga är att man måste binda sig till ett år, vilket känns lite osäkert när ett mini gym öppnar upp i ett område med mycket ungdomar.

Gym är det dags för iaf och sen är det dags att skriva ut några nya CVn och ge sig på den attraktiva arbetsmarknaden igen. Till hösten ska det pluggas, men på något sätt måste jag hålla mig flytandes till dess. Nu har jag uppdaterat lite och nöjer mig för idag. Imorgon är en ny solig dag med nya möjligheter..

Alla Drakar reser sig i motvind.

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-11

Böter i Norrköping..

Detta inlägg går inte att läsa genom RSS flöden, bloglovin eller facebook. Var god besök Bloggen.
Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-07

Allväders Spik..

Då bär det av mot Jönköping för lite arbete. Mobilens väder säger 11 minus just nu, här i Norköping och vi skulle väl jobba typ utomhus. Så det blev ett par lager kläder. Underbara kyla!Kanooooners.. 10 timmar i kyla, vad är det när man är förberedd liksom?


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-07

Nu går det fort..

Jag hoppar över en blogg eller två, och helt plötsligt är det för mycket att blogga för att jag ska orka sitta ner och skriva ner allting. I helgen var det trav på Mantorp, Superbowl och åka omkring i ett riktigt lyx-åk. Idag blev det framtidsplanering på Arbetsförmedlingen om utbildningar och dilemman. Och imorgon blir det till att små jobba lite. Har även hunnit med en omgång IKEA och satt upp lite nya vägg dekorationer i form av hyllor.

Ja som sagt, det är lite att skriva om. Får jag tid, lust och ork så ska jag hinna med det i veckan. Annars får ni helt enkelt klara er utan. Ingen träning sen i fredags, och lär inte bli någon imorgon heller, då det var tal om minst 10 timars jobb. Nu bingen snabbt som tusen, klockan ringer om 5 timmar. Puss och natt!Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2012-02-02

Snabb vecka..

Så var det torsdag.

Idag blir det lite trav och massa mat. Vi kör vilodag efter att ha lyckats träna fyra dagar i rad, eller om jag kanske kör lite axlar senare ikväll sen. Jag har nämligen vänt på mitt dygn till en lite knasig rytm. Delvis för att jag och Kim satt och LAN'a "Company of Heroes" här hemma här om dagen, och dels för att helgen innehåller massa konstiga tider. 

Fredagen blir lugn, hitta på något nyktert och passivt. För på lördagen är det V75 i Mantorp, så det blir att åka dit och käka lite och dricka lite medans vi spelar bort lite pengar. Första V75 loppet börjar 14:30 tror jag och det är 4 lopp innan själva V75 så jag tror de börjar runt 12 typ. Vilket blir tidigt för mig. (allt är relativt) Sedan på söndags natten så är det Superbowl som jag har längtat efter i ett halvår. Tyvärr blev det inte de lag som jag hoppats på, men det kommer garanterat att bli sevärt iaf.Matchen börjar 00:00 på "måndagen" och eftersom det är Superbowl så kommer underhållningen efter andra kvarten att vara nått bamse uppträdande. Vilket innebär att matchen är slut tidigast halv sex. Sedan ska jag på möte klockan 10 på måndags morgonen. Och det är framför allt där i mellan som jag inte vet hur jag ska göra. Har man då fått massa sömn under helgen, så kanske man kan vara vaken fram till 11-12 på åndagen tills efter mötet och sen åka hem och lägga sig. Så som sagt, dilemma.


Vill också påpeka till mina läsare att Gymgrossisten har 20% på sitt Star Nutrition sortiment. 


Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.