2011-01-13

FUNbeat?

Vad är tanken med den här sidan? Varför existerar den fortfarande?
Du registrerar dig och anser pga den mycket simpla designen, att det är en bra sida för dig som inte tävlar inom något atletiskt område, men ändå tycker att du får ut nått av din träning och fortfarande tycker att det är kul.
Det börjar enkelt med att du börjar registrera din träning och får upp diagram och statistik på hur din träning går.
En mycket smidig lösning för att hålla koll på att du får med alla muskelgrupper du vill åt och att du tränar de pass du ska träna. Skaparen av skript och antagligen resten av hemsidan heter Olle, och när man börjar komma in i forum och blir mer införstådd med hur hemsidan fungerar så kan man ge förslag till Olle om olika förbättringar, som han faktiskt överväger. Sedan utöver detta så ska det finnas app'ar till iPhone och massa annat godis. Sidan går att koppla upp mot olika träningsredskap och du kan hitta jogging spår som andra människor upptäckt i närheten av dig och ditt hem. Mycket bra jobb och Olle ska ha ett plus i kanten för hemsidan.

Men tillslut, när du sitter där och inte har nått speciellt att göra, så råkar du surfa in på forumet som du snabbt märker att det domineras av ett antal medlemmar. Många utav dem har inget med sidan att göra, men ser det lite som sitt ansvar att sitta på forumet och svara på alla de frågor som dyker upp. Och deras tips är inte som vanliga tips. Utan deras förslag på förändringar du bör göra i ditt träningsprogram och i din kost är baserat helt på FAKTA, som de själva personligen har läst om på en mycket vetenskapligt baserad blogg. Den informationen är mycket pålitligare än vad du har hört av träningsnarkomanen på gymmet. Det står ju faktiskt nedskrivet svart på vitt, på en mycket respektabel ".com"-adress. Sidorna de baserar sin fakta på är också ofta skrivna helt på engelska vilket gör att informationen måste vara den allra senaste och förmodligen härstammar från ett mycket respektabelt Universitet i USA, världens fetaste land.

Så om du nu får för dig att göra en användare på Funbeat, se då till att inte halka in i forumet.
För där sitter de som lejon flock framför datorerna och väntar på att fälla nästa tränings-gnu som kommer in och ska nosa på gräset.

Jag gjorde misstaget att tipsa en tjej i 20års åldern om att det inte är optimalt att ha dalgångar i sin blodsockerkurva och eftersom hon tränade för att bygga muskler, så nämnde jag även kreatin.
Inte ens en timme senare så hade tre lejon hanar, som förmodligen gör mycket annat på sin fritid, men av ren slump satt på forumet, svarat med en länk (Länken) och två inlägg. Det ena om hur jag hade förklarat hur Kreatin fungerar, på fel sätt och det andra om hur blodsocker kurvan inte påverkar din träning alls. Detta av en kille som då förmodligen äter minst sex ggr per dag, men inte för att blodsocker kurvan ska vara så jämn som möjligt, utan pga någon helt annan anledning.

Stackars flicka har förmodligen inte en aning om vad vi egentligen tyckte om hennes måltids upplägg, utan fick istället veta hur pass osäker faktan inom träningsvärlden egentligen är. Hon tänker nog till en extra gång innan hon postar ett inlägg hos Lejonen på Funbeat igen.

-

Jag har klippt håret.. // Spike
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:URL/Bloggadress:Kommentar:Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.