2012-02-26

En kung och legend..

Den 26 februari 1932 föddes Johnny Cash. Familjen Cash hade det ganska dåligt ställt med pengar och de arbetade hårt för att få ihop några slantar. Som 5åring fick Johnny börja jobba ute på bomullsfälten, 10 timmar om dagen, men det var en uppväxt som kom att prägla hans musikstil.
Cash hade en säregen röst, tillsammans med den skapade han sedan otroliga, oftast självupplevda, texter.

Den 26 februari föddes han. Familjen hade det ganska dåligt ställt med pengar och de arbetade hårt för att få ihop några slantar. Som 5åring fick han börja jobba ute på bomullsfälten, 10 timmar om dagen, men det var en uppväxt som kom att prägla hans musikstil.
Han hade en säregen röst, tillsammans med den skapade han sedan otroliga, oftast självupplevda, texter.

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.

Johnny Cash fyller alltså 80 år idag.
Ett stort grattis till honom på hans födelsedag och för hans prestationer. Ljusår (som är ett sätt att mäta distanser, inte tid) längre ner på listan över världsinsatser finner vi Stefan Andreas Persson aka. Spike aka. Dahla, som idag fyller 25 solvarv. Detta firades igår genom att köra ett vaken marathon i 48 timmar med 65mil i bil, 6 timmar i ett varuhus á la Gekås, Ullared. Därefter blev det 20 minuter på en förfest, 5 timmar på fest hemma hos tattuerings artisten Mia för att sedan med riktiga spaghetti-ben ta en taxi ner till Harrys. Tobbe vars flickvän jobbar på Harrys påstog att han kunde fixa oss förbi kö och entré, men när vakterna började fråga varandra om någon faktiskt kände Tobbe så kändes det mer som en insmitning än ett OK sätt att ta sig in. En helt OK kväll utan massa tjafs och bråkigheter.

Idag firar vi med skakningar, onödiga dofter, för starkt ljus och en hals som vill ramla av.
Nu har jag dock en timme på mig att bli redo för släktfirande á la Perssons, med cheesecake istället för tårta. Senare ikväll blir det nog att varva ner och äta fett, gärna rent, ljummet fett på flaska.Ullared blev inte fullständigt misslyckat då jag ändå lyckades få med mig fem plagg och massa underkläder och strumpor. Bla. ett par jeans som jag tycker ser helt OK ut. Nej, nu måste jag lägga på ett kol. Tack för igår alla inblandade.

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()


Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress:URL/Bloggadress:Kommentar:Kategorier

Senaste posterna

ASpikeP@ Instagram

Arkiverat

Den här bloggen handlar om Andreas Persson, 24, från Norrköping som genomgått en stor bypass operation på hjärtat där de reparerat en segelklaff och ersatt en bit av aortan med en syntetisk protes. Till stor del kommer bloggen att handla om hans träning och kost. Men även en del om hans tankegång kring ämnet och den svenska sjukvården. Så långt det är tillåtet får ni följa med i text och bild på resan till full återhämtning och lite till.